top of page
-
למי מתאים הטיפול בשיטת נסוס?הטיפול בשיטת נסוס מתאים לאנשים הסובלים מכאבי מפרקים כרוניים כגון: כאבי גב תחתון, כאבי ברכיים ופציעות ספורט. הטיפול מקל על הכאב והסבל באמצעות פיזיותרפיה איכותית, המשלבת רכיבה עם חוויה רגשית וחיזוק השרירים ואת כל מערכות הגוף.
-
מה הם יתרונות השיטה?השיטה - מדמה תנועת הליכה אנושית - מתרגלת אינטגרציה תחושתית - מייצרת הפרדת תנועה - מחזקת שליטת גו ויציבה - משפרת תגובות יציבה ושיווי משקל - מפחיתה תבנית אב-נורמלית במטופלים נוירולוגיים - מגבירה את זרימת הדם - מפעילה עומסים משתנים ומאוזנים על העצמות ובכך מעכבת הידלדלות עצם - מעודדת התמדה בטיפול בהיבט הפיזיולוגי: - שיפור תפקוד המערכת הקרדיוווסקולרית - שיפור בקואורדינציה, בישיבה ובשיווי המשקל בהיבט הנפשי: - העצמת תחושת הערך העצמי - שיפור בתחושת השליטה והיכולת - יצירת מקום בטוח לוונטילציה ריגשית - בניית כלים להתמודדות עם קשיים בהיבט החברתי: - יצירת מסגרת פעילות שבועית, המאפשרת אינטראקציה חברתית בהיבט הקוגניטיבי: - תרגול מרכיבים קוגנטיביים כגון: מהירות, תפישה מרחבית, תהליכי חשיבה ופתרון בעיות -
-
איך עובדת התוכנית וכמה זמן היא אורכת?תוכנית הטיפול מותאמת לכל מטופל/ת באופן אישי, אולם היא כוללת טיפול שבועי של 10 מפגשים, בליווי צמוד של פיזיותרפיסטית. הרכיבה מתבצעת ע"י מדריכי רכיבה טיפולית מוסמכים בעלי ניסיון בתחום.
-
האם יש מגבלות לרכיבה על סוסים?•ניתן למצוא הנחיות מפורטות שפורסמו בארצות הברית על ידי ה- NARHA -North American Riding for the Handicapped Association עפ"י הנחיות אלה יש להימנע מרכיבה במספר מצבים רפואיים: •שיתוק של 4 הגפיים, עם עיוותים או פריקה במפרקי הירך. •שינויים במצב ההכרה: פרכוסים בלתי נשלטים, בלבול ואי שקט מוטורי משמעותיים. •סכנות דימום: במחלות מסוימות, כמו המופיליה או טיפול בתרופה נוגדת קרישה, או אם החולה עבר אירוע מוחי בגלל דמם במוח, כתוצאה מעיוות בכלי דם במוח. •בעיות בעמוד שדרה: מומים בחוליות, פריצת דיסק חריפה, עקמת מעל 30 מעלות, גבנון ניכר. חשוב: אי יציבות של מפרקי עמוד השדרה, כולל הצוואריים (זהירות: בילדים עם תסמונת דאון יש נטייה לכך, ויש לשלול זאת על ידי צילום רנטגן של הצוואר!) •שברים פתולוגיים – כלומר שנגרמים עקב מחלת עצם ולא עקב חבלה. מצבים שונים כמו פצעי לחץ, היפרדות רשתית, דלקת פרקים חריפה, או טיפול בתרופות שיכול לגרום לאחת מהבעיות שצוינו לעיל. יש להצטייד באישור מרופא לעלות על הסוס.
-
האם הרכיבה על הסוס בטוחה?הטיפול מתבצע בחווה טיפולית ייעודית. הסוסים הינם סוסים מאולפים, הנמצאים בסביבה מוכרת ומגודרת. וצמודים למדריכי רכיבה מוסמכים ומנוסים. הטיפול ברכיבה נעשה בקצב הליכה של הסוס, ולא בדהירה, ונעשה בפיקוח פיזיותרפיסטית מוסמכת.
bottom of page